vrijdag 13 februari 2015

Een andere kijk op Valentijnsdag

"Een andere kijk op Valentijnsdag"
Valentijnsdag. Een uiting van zinloos consumentisme.  Geld uitgeven maar. Shoppen. Zogenaamd in het teken van de liefde. Ja, in het teken van de liefde van de gezamenlijke winkeliers  voor Uw geld. Een uitvinding van een paar handige reclamejongens in  de VS.  Het sluit precies aan bij de misselijk makende middenstandersmentaliteit van de mensen in deze moedeloos makende moerasdelta. Halloween, is nog zoiets, maar daarover een andere keer.
Valentijnsdag. Elkaar verrassen met lingeriesetjes, seksspeeltjes uit 50 tinten grijs, chocolade,  bloemen, planten, parfum,  porseleinen beeldjes,  postkaarten, en etentjes. Allemaal ten gunste van het bruto nationaal product,  groei van de economie, de winsten van de woekerkapitalisten, de bonussen van de bankiers en het internationale monopoliekapitaal.
Maar je kunt ook anders tegen Valentijnsdag aankijken. Zoals Jermain Lo  bijvoorbeeld, die ter gelegenheid van Valentijnsdag dit filmpje maakte, dat zelfs de meest geharde cynicus niet onberoerd zal laten. http://youtu.be/-hOlW9j8TTg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten