zondag 18 oktober 2015

Baas tv

Eindelijk is het zover. Eindelijk zijn we de baas. Wij Nederland. En dat zullen ze weten. De toekomst zal nooit meer hetzelfde zijn. Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Vol verwachting klopt ons hart. Wie de koek en krijgt wie de gard.
Want in 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Een half jaar lang maar liefst.
En de plaats van handeling is onze mooie stad Amsterdam. En meer in het bijzonder in het Scheepvaartmuseum en het nabijgelegen Marine terrein. Op de historische grond van de oostelijke eilanden wordt opnieuw  geschiedenis geschreven.
Ministers uit alle Europese landen zullen worden ingevlogen.  Tienduizenden ambtenaren uit alle delen van het continent zullen hier neerstrijken.   Met in hun kielzog duizenden journalisten. En duizenden actievoerders, raddraaiers, beroepsdemonstranten, anarchisten, relschoppers een andere onrustzaaiers.
Het wordt een grote kermis. Eindeloze vergaderingen, besloten borrels, geheime bijeenkomsten, copieuze diners en  extravagante feesten. Alles voor onze eurocraten.  En daarnaast   demonstraties, barricades, genadeloos politie optreden, rellen, petities en protesten. Met als gevolg  strenge veiligheidsmaatregelen, opschorting van burgerrechten, willekeurige arrestaties,  angst voor aanslagen en beknotting van de vrijheid  van meningsuiting. Het gebied  wordt een militaire vesting. Vergaande volmachten voor ordetroepen en geheime diensten. Bikkelharde  sancties  tegen een ieder die zich  verdacht gedraagt. Een staat van beleg.
De burgerlijke pers wordt gemuilkorft. Strikte toelatingseisen. Pasjes. Controles. Bodyscans.  Visitatie. Alleen door de europese bureaucratie goedgekeurde journalisten worden toegelaten. Daarnaast is er een groot bedrag aan subsidie uitgedeeld aan allerlei nuttige idioten om manifestaties, kunstzinnig bedoelde uitingen,  discussies en andere zinloze evenementen te organiseren. Bedoeling: positieve propaganda . 
Het   Nederlandse voorzitterschap is een strak geregisseerde pr campagne. Met alleen goed nieuws  over de europese bureaucratie. Een bureaucratie die een steeds klemmender greep op het leven van de gewone Henk en Ingrid  krijgt. Een europese bureaucratie waar steeds meer mensen de buik van vol hebben. Een bureaucratie die de hedendaagse problemen zoals vluchtelingen stromen, toenemend geweld,  om zich heen grijpende armoede, ttip-handelsverdragen, bankencrises, en failliet gaande landen niet aankan. Een europese bureaucratie die problemen slechts met holle frasen, loze kreten en cosmetische maatregelen  te lijf gaat.
Nu langzaam naar buiten komt wat ons allemaal te wachten staat krijgt het tegengeluid vorm. De woede, het verzet en de frustratie nemen toe. Een journalistencollectief met schrijvers, regisseurs, journalisten, muzikanten en kunstenaars wil de andere kant van dit evenement laten zien.
Zonder subsidie, zonder reclame. Geheel belangeloos. Alles voor de goede zaak. Alles in dienst van de vrijheid van meningsuiting. Voor gelijke rechten. Voor menselijkheid. Voor de vrede. Een collectief van idealisten in hart en nieren.
De naam van hun project: Baas tv. Via internet en lokale radio en tv zullen zij ondanks alle tegenwerking U van informatie voorzien over wat er gebeurt tijdens deze 6 maanden van de staat van beleg rond het scheepvaartmuseum.
Eindelijk gebeurt er iets. Eindelijk is er Baas tv. En dat zullen we weten. Baas tv, de toekomst zal nooit meer hetzelfde zijn.  Baas tv, grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Baas tv, vol verwachting klopt ons hart.
Hier kunt U kijken naar de eerste experimentele uitzending van Baas tv. https://youtu.be/5cC7epCpxgA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten