vrijdag 9 oktober 2015

In Spakenburg begint de Victorie

Eindelijk wordt alom om zich heen grijpende zedenverwildering van de afgelopen vijftig jaar aangepakt. Wordt er paal er perk gesteld aan de toenemende verloedering van normen en waarden in onze laat kapitalistische decadente westerse samenleving. En dat dankzij de vluchtelingen die nu met duizenden in ons land neerstrijken. Van hen gaat een reinigende werking uit. Zij wijzen ons de weg naar properheid en beschaving. Laten wij hen danken voor deze gidsfunctie.
De victorie begint in Spakenburg, een godsvruchtig dorp waarvan de inwoners eenvoudige vissers zijn. Met open armen heetten zij een grote groep vluchtelingen welkom.
En gedreven door christelijke naastenliefde gaven zij een voorbeeld dat navolging verdient.
In het gebouw waar de vluchtelingen verblijven werden alle zich daar bevindende onzedelijke beeltenissen afgeplakt. Beeltenissen van jongelui die alcoholdrinken. Beeltenissen van prostituees op de Amsterdamse wallen. En nog andere liederlijke voorstellingen, die op de tere zieltjes van die arme zielige vluchtelingetjes een diep litteken zouden hebben nagelaten. Tot onherstelbare geestelijke schade zouden hebben geleid.
Hiermee gaven de burgers van Spakenburg een krachtig en niet mis te verstaan signaal af.
De uitwassen van onze beschaving kunnen niet langer. Er moet schoon schip gemaakt worden. Wij moeten de superieure cultuur en gevoelens van die vluchtelingen omarmen en ons daardoor laten inspireren.
Het is een teken des tijds en een niet mis te verstane boodschap. In ons land probeerde de gemeente Amsterdam al eerder een einde te maken aan de wantoestanden op de wallen onder leiding van Lodewijk Asscher. Maar zijn onbeholpen pogingen verzandden in een bestuurlijk moeras, waarna Lodewijk Asscher de aftocht blies naar Den Haag. Inmiddels loopt er een groot onderzoek naar het wanbestuur tijdens zijn Amsterdamse periode.
Lodewijk en het krachteloze kabinet waar hij deel van uit maakt kunnen nu eindelijk daden stellen. Geïnspireerd door cultuur van de vluchtelingen. Doorpakken op de lijn die in Spakenburg is ingezet. Verwijder de schandplekken op ons blazoen. Snij de kankers die onze samenleving verzieken weg. Sluit de wallen en alle prostitutiegebieden in dit land. Verbiedt Alcohol. Verbiedt onzedige reclame uitingen. Kom met voorschriften voor gepaste kleding, vooral voor vrouwen. Stel de kerkgang op zondag weer verplicht. Keer terug naar de zesdaagse werkweek.
Kortom keer terug naar de christelijke waarden en normen die die land groot hebben gemaakt.
In het zweet des aanschijns het dagelijks brood verdienen. De tien geboden naleven. Zuinigheid. Soberheid. Sociale controle. Strenge straffen. En dan gaat het weer helemaal goed komen met Nederland.
Dankzij de invloed van de vluchtelingen op de inwoners van Spakenburg. Zij wezen ons de weg. Laten wij hen dankbaar zijn. Laten wij deze vissers volgen en er zal genoeg vis zijn voor iedereen.
Er ons landje wordt weer een nijvere, hardwerkende en godvrezende natie .
In Spakenburg begint de Victorie, en het is maar dat u dat weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten