donderdag 26 november 2015

de 55 miljoen van d66

In Amsterdam is 55 miljoen zoek. Bij de gemeente. Niemand begrijpt het. Ook niet de wethouder van d66, die juist orde op zaken zou stellen. Hij is een professional, beweerde men bij zijn aantreden. Blijkt nu net zo'n sukkelaar als een lange lijst voorgangers. Ik moest even weemoedig denken aan Pieter Hilhorst, die ten onder ging na een foutje van 118 miljoen. Herinnert U zich Geert Dales nog? Frits Huffnagel? Lodewijk Asscher? Allemaal wethouders met een enorme dadendrang die allemaal met enorme geldproblemen te maken kregen. Enorme budgetoverschrijdingen. Aan grote bedragen die verdwenen in zwarte gaten. Aan zinloze subsidies. Aan onverantwoorde uitgaven. Aan politieke hobbies.
Laatst hebben ze zelfs een enquete gehouden. Een saaie show, met weinig publiek en een voorspelbaar nutteloze conclusie. En men ging weer over tot de orde van de dag
De stoere praatjes van d66 dat ze het allemaal anders zouden gaan doen met een wethouder die gepokt en gemazeld zou zijn in omgang met de centjes. Opeens 55 miljoen kwijt. Hoogmoed komt voor de val. Ze maken er net zo'n potje van.
De Amsterdamse politiek is verworden tot een treurig stemmend soort entertainment, keer op keer moeten ze machteloos toegeven dat ze niet met geld om kunnen gaan. En met een lachwekkend soort amateur toneel proberen ze zich eruit te draaien. Zij zijn immers onschuldig en integer en vol goede bedoelingen. Wat de oorzaak is van dit continue debacle? Daar hebben ze vast allemaal een verschillende mening over. Wie het weet mag het zeggen.
En zo stuntelen we verder naar de volgende financiële beerput.
Ondertussen mogen de arme inwoners van de hoofdstad de rekening betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten