zaterdag 7 november 2015

Eet rood vlees, drink veel alcohol, gebruik overmatig veel suiker en rook als een schoorsteen

Dezer dagen worden we van alle kanten belaagd met ongevraagde adviezen. Ongewenste adviezen. Adviezen die het leven nog onaangenamer willen maken dan het sowieso al is.
Eet geen rood vlees meer. Eet geen bewerkt vlees meer. Of eigenlijk eet helemaal geen vlees meer.
Drink minder alcohol. Hooguit een glas per dag. Of nog beter, stop met het drinken van alcohol.
Drink ook geen frisdrank meer. Alleen water.
Suiker, zoetigheid, chocola, snoepgoed, allemaal uit den boze.
Zout is trouwens ook helemaal niet goed. Stoppen daarmee a.u.b.
Alleen groene groenten zijn nog toegestaan. En rauwe bonen.
Stop met roken. Ook van Wiet. Drugsgebruik alleen op doktersadvies. Heroine of cocaine of
Sex alleen binnen het heterohuwelijk. Van vreemdgaan krijg je een soa. Of ongewenste kinderen. Of abortus, maar dat alleen onder bepaalde voorwaarden .
Muziek is gevaarlijk. Van harde muziek wordt je doof. Van dance muziek wordt je simpel. Van klassieke muziek wordt je conservatief. Van rock en roll wordt je gek. En van jazz wordt je dement.
Fietsers moeten allemaal verplicht een helm op. En zich aan de verkeersregels houden.
U moet minstens twee keer per week een uur sporten, en iedere dag een koude douche nemen.
Enzovoort en zo verder.
Een heel leger van betweters en valse propagandisten komt met het ene na het andere advies om iedere vorm van genot en plezier te verbieden.
Allemaal heel goed bedoeld. Maar zinloos, want dood ga je toch, aan hoeveel regels je je ook houd. En je leven wordt door al die regels saai. Onvoorstelbaar saai. Zonder enige kick. Onleefbaar. Zo hoop je 100 jaar of ouder te worden. Maar je verveelt je te pletter. En dan kan je nog eerder doodgaan door een verkeersongeluk, een vechtpartij, een erfelijke ziekte, een natuurramp, een oorlog, een neerstortend vliegtuig, een terroristische aanslag, een voedselvergiftiging, een insektenbeet. een aanval door een wild beest, een relatiecrisis of honderd andere oorzaken. Dan is alle moeite helemaal voor niks geweest.
Dus vergeet al die zogenaamde goede adviezen. Luister niet naar al die zogenaamde deskundigen. Negeer al die betweters. Lap al die lulkoek aan je laars. Trek je er niks van aan. Laat ze allemaal in de boom gaan zitten.  Eet rood vlees, drink veel alcohol en gebruik overmatig veel suiker Luister naar een advies uit 1917. Van tekstschrijver Dirk witte. Bijna honderd jaar oud maar nog steeds actueel, hier voor gedragen door Ramses Shaffy: Mens, durf te leven. www.youtube.com/watch?v=Ynkxh80UlEI

 
 

1 opmerking:

  1. Dat het leven saai zou zijn zonder de dingen die slecht voor je gezondheid zijn, geldt niet voor iedereen Rob. En je zou ook rekening kunnen houden met de gevolgen van die dingen voor andere mensen.
    Bijvoorbeeld roken is niet gezond voor mensen in je omgeving en de doorgeslagen gewoonte om dieren te eten is funest voor het milieu op aarde waar iedereen afhankelijk van is.

    BeantwoordenVerwijderen