donderdag 11 december 2014

De alleenstaande man

Supermarkten. Een kwelling voor de alleenstaande man. Voordringende huisvrouwen op koopjesjacht. Producten die de alleenstaande man wil kopen zijn uitverkocht of uit het assortiment gehaald. Vakkenvullers blokkeren het schap waar de alleenstaande man moet zijn. Onwelriekende mannen met blikjes goedkoop bier en kleingeld tekort staan voor de alleenstaande man in de rij.

Tegenwoordig begint het al buiten. Er zit een vrouw met een accordeon die heel zielig kijkt en wat willekeurige klanken speelt als de alleenstaande man aankomt. Er is een verkoper van de daklozenkrant die de alleenstaande man een prettige dag wenst, en dat terwijl voor de alleenstaande man de supermarkt de hel is. Verder een paar lieftallige meisjes die de alleenstaande man zoetgevooisd en flirterig aanspreken, over iets zieligs met dieren, kinderen of het milieu. Keiharde tantes die net als de rest maar op een ding van de alleenstaande man uit zijn: zijn geld.

En tenslotte de werkstudenten, die de hopeloze taak hebben om abonnementen op de krant te slijten en die altijd wel een unieke kado of een zeer voordelige korting voor de alleenstaande man in de aanbieding hebben.

Een student komt op de alleenstaande man af. "Meneer ik heb hier een gratis krant voor U, maar dan wil ik U een vraag stellen". "Oke", zegt de alleenstaande man en pakt de krant aan . De student, getraind is dit soort gesprekken: "Leest deze krant wel  eens?" De man: "Soms." De student: "Zou U deze krant wel vaker willen lezen?" De man: "Je zei: een vraag, die heb ik al beantwoord." De alleenstaande man draait zich om, loopt bijna de verkoper van de daklozenkrant omver en gaat de supermarkt binnen. Daar ziet de alleenstaande man dat het de krant van gisteren is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten