dinsdag 16 december 2014

Nemo

Nemo aan het Oosterdok in Amsterdam. Wetenschap. Techniek. Educatief. Speels. Een speeltuin voor jongens en mannen. Voor techneuten. Voor nerds. Voor klussers. Vrouwen mogen mee. Soms moeten ze, want het is ook een gezellig uitje, volgens pa. Zo leuk. Zo spannend. En zo leerzaam voor de kinderen.

Er staat een gezin voor de ingang. Vader staat er strak bij. Nerveus en gespannen als een boog. Zou het liefst gelijk naar binnen sprinten en zich storten in de wondere wereld van de moderne tijd en de vooruitgang. Heeft zich er al tijden op verheugd en zal er eens flink van gaan genieten. Mag hij ook eens een keer? Naast hem staat zijn dochter die met grote ogen naar binnen kijkt. Verwachtingsvol.  Iedere keer dat de schuifdeuren opengaan golft er een hels lawaai naar buiten. Het geluid van opwinding. Van de genietende mens.

Net achter vader en dochter zijn moeder en zoon. Moeder zit op haar knieen en heeft haar armen om zoonlief heengeslagen. Kijkt wanhopig. Ten einde raad. Haar hoofd tegen het zijne. Zoonlief kijkt reddeloos omhoog. Verward. Zielig. Moeder zegt: "Ja schatje, maar het heeft wel heel veel geld gekost""

Geen opmerkingen:

Een reactie posten