woensdag 1 april 2015

Is Mark Rutte een autist?





Hoe gek moet je zijn om politicus te worden? Besluiten nemen die de banken, de multinationals en het militair industrieel complex bevoordelen. Die de kassen van de heersende klasse spekken. De kleine man in de ellende duwen.




En dan alle kanten messcherpe kritiek en bedreigingen naar je hoofd geslingerd krijgen. En steeds in bikkelharde concurrentiestrijd gewikkeld zijn met collega's die allemaal op jouw scalp uit zijn.




Dan moet je toch wel een bord voor je kop hebben. Of, mooier gezegd, aan een zekere vorm van autisme lijden. Of je nu bestuurder in Amsterdam Oost bent en tegen de wil van de buurt het Oosterpark ombouwt tot evenemententerrein of dat je minister-president van dit land bent en de mensen hun zuurverdiende welvaart afpakt.




Autisten staan bekend als hard, gevoelloos, emotieloos. Kijkt U eens naar de maatregelen van het kabinet Rutte. Snoeiharde bezuigingen, ten koste van de zwaksten van de samenleving.




De armen, de ouden van dagen, de invaliden, de geestelijk gestoorden wordt hun zorg en inkomen afgepakt. De lasten voor de gewone man worden tot ondragelijke hoogte opgedreven. Maar Mark Rutte is doof en blind voor iedere vorm van kritiek.




Al echt autist draait hij iedere keer hetzelfde verhaal af. Als een grijsgedraaide plaat. Luisteren of begrijpen van een ander zijn begrippen die hij niet kent. Hij kent slechts 1 wereld, de zijne. Zich verplaatsen in de wereld van een ander is voor hem teveel gevraagd.




Mark Rutte is eenzaam, zoals alle autisten. Echt contact met mensen maken kan hij niet.




Daarom de verhalen. Dat hij bij zijn moeder woont. Dat hij geen partner heeft. Terwijl een verhoudig met de ministerpresident toch een natte droom is van menig rechtgeaard VVD hockeymeisje. En mocht Mark op mannen vallen dan kan hij heel makkelijk bij het VVD gay netwerk aan zijn trekken komen. Macht is immers een krachtige afrodisiac.


Deze gedachten kreeg ik na de opname van dit filmpje met José Ligthart, schrijfster van een boek over een autistisch kind https://youtu.be/OKU4A77SAJo








Misschien moet Mark eens bij haar langs gaan. Want alle mannen blijven tenslotte kinderen, zal minstens de helft van de bevolking beamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten